Carswipe testar att campa i en Tesla Model 3

Carswipe testar att campa i en Tesla Model 3
14/07/2022 lmg
carswipe testar campa i en tesla
2 minuters läsning

Så campar man i en Tesla model 3 med Camp mode

Att campa med bilen nu i sommar är något vi har skrivit om tidigare. Ofta campar man med en husbil, husvagn eller med ett tält. Inte ofta sover man i bilen då det är obekvämt och man måste sova med rutorna nere för att de inte ska imma igen och syret i bilen ska ta slut. Detta finns det dock en lösning på nu om man har en Tesla!

Tesla Camp mode

När din Tesla är i camp mode kommer bilen att bibehålla den optimala temperaturen och luftflödet inuti kabinen (som du kan justera efter din bekvämlighet). Din belysningsinställning kommer också att bibehållas, och till och med musiken om du vill lyssna på några mysiga låtar medan du kopplar av i bilen. Du kan enkelt via mobilappen styra temperaturen, sätta på musik och även dra igång brasan på displayen för att göra det extra mysigt i bilen.

Carswipe testar campa i en Tesla

Vi hade möjligthet att få tillgång till en Tesla Model 3 så vi passade på att köra upp längst med västkusten och ta in på en camping på Tjörn. Väl på campingen hade vi med oss en madrass (speciell för just denna modell), lakan, täcke och kuddar för att kunna sova skönt i bilen.

https://www.youtube.com/watch?v=q4U3DRvLGIM

Hur var det att campa i en Tesla?

Förvånansvärt bra! Man får vara lite akrobatisk för att kunna ta sig in och ut ur bilen, så ett tips är att gå på toaletten innan man går och lägger sig så att man inte behöver krypa ut mitt i natten. Ha inte med er för mycket saker för när man fäller ner sätena och sover i bilen har man inte allt för mycket utrymme kvar.

Istället för att ha en luftmadrass finns det även mer kostsamma alternativ som är mer “riktiga” madrasser, det kan vara ett tips om man ska göra detta oftare. Är man en längre person så kommer man slå i fötterna i bagageluckan så tänk på det innan ni bokar upp en längre vistelse campandes i en Tesla.

Intresserad av flera artiklar om Tesla?

Läs: Så lyckades Björn köra sin Tesla Model 3 för 56 öre / mil