Rolls Royce Droptail – Världens dyraste nybil

Rolls Royce Droptail – Världens dyraste nybil
24/08/2023 ivan
1 minuter läsning

Världens dyraste nybil är såld för 330 miljoner. Rolls-Royce Droptail – världens dyraste nybil någonsin gjord i endast 4 exemplar. Detta är vad köparen fick för sina pengar.

Köparen får ett specialbyggt monocoque chassi av stål, aluminium och kolfiber gjort av Rolls-Royce Coachbuild-division. Chassit baseras på Architecture of Luxury-plattformen som också används för simplare modeller som Cullinan, Ghost och Phantom.

Trots det remarkabla priset sitter den vanliga turboladdade 6,75-liters V12:an under motorhuven. Men det här är måhända inte en bil du köper för fartresurserna. Dock får köparen 30 hästkrafter extra, totalt omkring 600 hästkrafter. 0-100 km/h lär gå under 5 sekunder och topparten landar på över 250 km/h.

Trots att Droptail endast är tvåsitsig är bilen hela 5,3 meter lång och 2 meter bred. Det avtagbara taket är tillverkat av kolfiber. Interiören är specialgjord med en stor träpanel som ska ha tagit nio månader att bygga.

Den första Droptail-bilen kallas för ”La Rose Noire” och uppges ha beställts av en man och hustru, som är överhuvuden för en ”framstående internationell familj”. För att fira att bilen stod färdig beställde paret en exklusiv årgång av Champagne de Lossy. Rolls-Royce har integrerat en matchande champagnekyl i bilen, med en uppsättning munblåsta champagneglas.

Skulle du köpa världens dyraste nybil?