Sälj din bil kostnadsfritt via Carswipe:Sälj din bil

Sälja bil

Tryggare & enklare bilaffärer

Sälja bil med Carswipe

Att sälja en bil kan vara en djungel – Hur löser jag min restskuld? Hur fungerar ett ägarbyte?

Lägg upp din bil för försäljning

Fyll i vårt formulär och välj att sälja din bil till en av våra återförsäljare och/eller privatpersoner. Att skapa annonsen är kostnadsfritt och du betalar endast vid slutförd affär om du säljer till privatperson, se vår prismodell. Väljer du att sälja din bil till en av våra återförsäljare kostar det dig ingenting .

Sälja bil med Carswipe

Sälja bil
 • 1. Skapa en profil

  Du skapar din profil hos Carswipe med BankID. När du är inloggad kan du sedan enkelt lägga upp en annons för din bil och boka ett test som utförs där du befinner dig. Hemma, på jobbet eller i affären spelar ingen roll. 

 • 2. Ta emot bud

  Hos Carswipe säljer du din bil enklare och tryggare än någonsin. Du tar emot dina bud i telefonen eller datorn och kan enkelt svara med ett knapptryck i realtid. Buden kan komma från både bilhandlare och privatpersoner. Vid försäljning till bilhandlare är tjänsten kostnadsfri. 

 • 3. Avsluta affären

  Carswipe ringer upp dig och hjälper till att slutföra affären. Välj tid för utlämning av bilen. Din bil hämtas av vår partner som är med under hela leveransen. När leveransen är klar så godkänner du affären via Bank ID. Pengar överförs till ditt bankkonto och du mottager ett avtal. Ägarbyte hjälper Carswipe till med.

  *Vid försäljning till bilhandlare så kopplar Carswipe ihop dig och du genomför inköpet utanför plattformen. Att sälja till bilhandlare är kostnadsfritt.

Enklare & tryggare bilaffärer

Vi jobbar med säkra
och professionella partners

 • bringwash biltvätt carswipe

Bra artiklar
inom Sälja bil

Vanliga frågor Sälja bil

5 svenska favoritresmål för sommarens Road Trip

Innan du ska sälja din bil finns det några grundläggande frågor du måste svara på. Hur är skicket på bilen? Behöver du utföra en service, finns det en spricka i vindrutan eller behövs en tvätt?

Andra viktiga saker att tänka på:
Se till att ha alla papper i ordning och att registreringsbeviset är det senast utfärdade. Har du kredit på bilen så ta kontakt med banken och ta reda på din restskuld.

Vi vet att det är mycket att tänka på. Därför har vi samlat vanliga frågor och svar för att underlätta din nästa bilförsäljning.

Sälj bil

 • Kan jag sälja min leasingbil via Carswipe?

  Ja det är möjligt att sälja sin leasingbil via Carswipe. Ta kontakt med oss info@carswipe.se

 • Kan jag sälja min leasingbil via Carswipe?

  Ja det är möjligt att sälja sin tjänstebil/leasingbil via Carswipe. Ta kontakt med oss på info@carswipe.se så berättar vi mer

 • Kan bilhandlare sälja bil via Carswipe?

  Ja det är möjligt för bilhandlare att sälja bil via Carswipe. Ta kontakt med info@carswipe.se så hjälper vi dig vidare och berättar mer.

 • Hur vet jag om en bilhandlare har bjudit på min bil?

  Om du mottager bud från en utav våra anslutna bilhandlare så kommer detta att framgå via en notis där det står bilhandlare under “mina annonser”. Vid försäljning till bilhandlare så är tjänsten kostnadsfri och slutförs utanför plattformen. Du mottager ett mail med kontaktuppgifter till bilhandlaren

 • Ligger min bilannons ute innan testet är utfört?

  Ja alla bilar läggs direkt när annonsen är godkänd. En notis om att testet skall utföras kommer finnas i annonsen.

 • Kan jag lägga ut min bil till försäljning utan test?

  Det är möjligt att lägga ut din bil utan test. Din annons blir då begränsad och du kan bara ta emot bud från bilhandlare. Vi rekommenderar alltid att låta Carjoy testa bilen för att öka chanserna till en bra försäljning och ett högre pris

 • Måste min bil testas?

  Ja vi på Carswipe vill skapa en trygg affär och därför skall alla bilar testas av en oberoende partner. Test skapar trygghet åt både köpare och säljare.

 • Har säljare och köpare kontakt?

  På Carswipe har vi som ambition att skapa en trygg, säker och digital affär och därför sker all kontakt via plattformen utan möjlighet till verbala samtal, förhandling eller uppvisning av bilen.

 • Vad händer om bilens inte säljs?

  Du faktureras en avgift om 1000 kr för utfört test

 • Vad kostar er tjänst?

  Att sälja en bil via Carswipe till en annan privatperson kostar 6495 kr. Kostnaden delas mellan dig som säljer och köparen vid avslutad affär. Kostnaden täcker tjänsterna som ingått i affären så som bank id, säker betalning, kreditlösen, ägarbyte, 6 månaders garanti, försäkring och hemleverans. Säljer du inte bilen så betalar du endast för biltestet utfört av Carjoy, kostnaden för test är 1000 kr.

  Om bilen säljs till någon av våra anslutna bilhandlare så är tjänsten gratis för dig som säljer.

 • Kan jag sälja en bil jag inte äger?

  På Carswipe så kan du inte sälja en bil som du inte står som ägare till. Det krävs Bank ID för att logga in och lägga upp bilen. Vi kontrollerar samtliga annonser.

 • Vad har jag för garanti och försäkring vid leverans av min bil?

  Vid leverans så scannar du en QR kod som Zäkra Leveranser tillhandahåller. När du har scannat koden så tar Zäkra över ansvaret för din bil via deras försäkring fram till att uppdraget är slutför. Dom kommer att gå över bilen och fotografera.

 • Behöver jag ta egna bilder på min bil?

  När du lägger upp din annons på Carswipe så behöver du ta bilder på bilen. Vi rekommenderar att du tar flera bilder och att du gör det noggrant för att bättre beskriva bilen och skapa en trygghet för köparen. Carjoy kommer också att ta bilder på din bil vid utfört test.

  Se mer om hur du tar bilder här.
  https://www.youtube.com/watch?v=zPQ1aTOn91c&t=6s

 • Kan jag sälja bilen till bilhandlare via Carswipe?

  Ja, Carswipe har ett antal utvalda bilhandlare tillgängliga för bud på din bil. Denna tjänsten kan du välja till när du lägger upp din bil. Om du säljer din bil till en bilhandlare så är tjänsten kostnadsfri. Du som säljare och bilhandlaren blir sammankopplade och slutför affären själva utanför plattformen. Att sälja till bilhandlare kostar ingenting.

 • Vad får jag för bekräftelse på att bilen är upphämtad för leverans?

  Zäkra leveransers personal kommer att ha en QR kod som skall scannas vid upphämtning. Detta bekräftar att bilen är hämtad och att den är på väg till köpare.

  Läs mer om hur en leverans går till här 

 • Hur lång tid tar det innan pengarna finns på mitt konto?
  Pengarna flyttas över från klientmedelskontot och finns på ditt konto inom 24 timmar från att affären är godkänd med BankID. Detta gäller vardagar, pengarna kan inte flyttas över på en helg.
 • Är Carswipe en bilhandlare?

  Nej, Carswipe är inte en bilhandlare. Vi äger aldrig bilen eller själva affären. Vi är en plattform som gör det enklare och tryggare att köpa eller sälja din bil.

 • Hur lägger jag upp en annons?

  När du ska sälja din bil så loggar du in med BankID. Sedan lägger du upp en annons genom att ange registreringsnummer, mätarställning och ort.

 • Testas bilen vid annonsering?

  Ja, din bil testas av Carjoy både fysiskt och mekaniskt. Carjoy kommer till dig på jobbet eller hemma och utför ett test medans du gör annat. Carjoy kommer även att ta bilder på din bil. Testprotokollet finns sedan tillgängligt i annonsen för köpare att läsa innan bud. Kostnaden för testet medföljer alltid även vid misslyckad försäljning

 • Hur vet jag om min bil har fått ett bud?

  Som säljare får du en notis när du är i inloggat läge och du får även ett mail om att du har fått ett bud.

 • Hur loggar jag in?

  Du loggar in med BankID precis på samma sätt som du loggar in på din bank.

 • Kan jag lägga upp ett fritt antal bilder?

  Du kan ladda upp max 16 bilder.

 • Är det gratis att redigera sin annons?

  Ja, du kan redigera din annons hur mycket du vill.

 • Måste jag testa bilen innan annonsering?

  Ja

 • När får jag kvitto/faktura?

  När du köper din bil får du ett kvitto till din mail efter avslutad affär.

 • Hur tar jag bort min annons?

  Som säljare tar du enkelt bort din annons genom att gå in på “Redigera” och sedan klickar du på “Ta bort annons”.

 • Hur sker ägarbytet?

  När affären är avslutad kommer du bli uppringd av Carswipe för att genomföra ett digitalt ägarbyte. Både du som säljer och du som köper ska vara med i samtalet (ni kan stänga av kameran om du inte vill synas). Som säljare behöver du ha med ditt blåa regbevis, ditt körkort och BankID. Som köpare behöver du endast ha BankID redo. När samtalet är avslutat har bilen bytt ägare och alla är nöjda och glada.

 • Hur skapar jag ett konto?

  Klicka på “Skapa profil” och fyll i uppgifterna som efterfrågas. När allt är ifyllt så klickar du på knappen “Skapa konto”. Klart!

Kontakta oss


  PrivatpersonFöretag