Lägg upp en annons kostnadsfritt + Skapa annons

Sälja bil

Tryggare & enklare bilaffärer

Sälja bil med Carswipe

Att sälja en bil kan vara en djungel – Hur löser jag min restskuld? Hur fungerar ett ägarbyte? Frågorna är många och därför är det viktigt att ha koll på vissa saker innan du genomför försäljningen av din bil. Vi har samlat nyttig information för att du ska kunna göra en så bra affär som möjligt!

+ Skapa annons

Sälja bil med Carswipe

Sälja bil
 • 1. Skapa en profil

  Du skapar din profil hos Carswipe med BankID. När du är inloggad kan du sedan enkelt lägga upp en annons för din bil och boka tid för ett konditionstest.

 • 2. Budgivning

  Hos Carswipe säljer du din bil enklare och tryggare än någonsin tidigare. Du tar emot dina bud i telefonen eller datorn. Sedan svarar du på buden med ett enkelt knapptryck.

 • 3. Avsluta affären

  Dags att avsluta affären! Välj tid för utlämning av bilen och invänta upphämtning. Du får en bekräftelse när bilen levereras till köparen. När leveransen är klar så godkänner du affären via Bank ID. Dina pengar sätts in på ditt bankkonto och du får ett kontrakt på försäljningen. 

Enklare & tryggare bilaffärer

Vi jobbar med säkra
och profesionella partners

 • bringwash biltvätt carswipe

Bra artiklar
inom Sälja bil

Vanliga frågor Sälja bil

5 svenska favoritresmål för sommarens Road Trip

Innan du ska sälja din bil finns det några grundläggande frågor du måste svara på. Hur är skicket på bilen? Behöver du utföra en service, finns det en spricka i vindrutan eller behövs en tvätt?

Andra viktiga saker att tänka på:
Se till att ha alla papper i ordning och att registreringsbeviset är det senast utfärdade. Har du kredit på bilen så ta kontakt med banken och ta reda på din restskuld.

Vi vet att det är mycket att tänka på. Därför har vi samlat vanliga frågor och svar för att underlätta din nästa bilförsäljning.

Sälj bil

 • Är Carswipe en bilhandlare?

  Nej, Carswipe är inte en bilhandlare. Vi äger aldrig bilen eller själva affären. Vi är en plattform som gör det enklare och tryggare att köpa eller sälja din bil.

 • Hur lägger jag upp en annons?

  När du ska sälja din bil så loggar du in med BankID. Sedan lägger du upp en annons genom att ange registreringsnummer, mätarställning och ort.

 • Kan jag få min bil testad innan annonsering?

  Ja, din bil kan testas av OPUS och testprotokollet finns sedan tillgängligt i annonsen. Test ingår i paket 2 (6 495 kr).

 • Hur vet jag om min bil har fått ett bud?

  Som säljare får du en notis när du är i inloggat läge och du får även ett mail om att du har fått ett bud.

 • Hur loggar jag in?

  Du loggar in med BankID precis på samma sätt som du loggar in på din bank.

 • Kan jag lägga upp ett fritt antal bilder?

  Du kan ladda upp max 16 bilder.

 • Är det gratis att redigera sin annons?

  Ja, du kan redigera din annons hur mycket du vill.

 • Måste jag testa bilen innan annonsering?

  Nej, men vi på Carswipe rekommenderar alltid att du konditionstestar din bil när du ska sälja den. Det är bra både för dig och för den som ska köpa din bil. Det blir en tryggare affär och du får ett bättre pris när din bil är konditionstestad.

 • När får jag kvitto/faktura?

  När du köper din bil får du ett kvitto till din mail efter avslutad affär.

 • Hur tar jag bort min annons?

  Som säljare tar du enkelt bort din annons genom att gå in på “Redigera” och sedan klickar du på “Ta bort annons”.

 • Hur sker ägarbytet?

  När affären är avslutad kommer du bli uppringd av Carswipe för att genomföra ett digitalt ägarbyte. Både du som säljer och du som köper ska vara med i samtalet (ni kan stänga av kameran om du inte vill synas). Som säljare behöver du ha med ditt blåa regbevis, ditt körkort och BankID. Som köpare behöver du endast ha BankID redo. När samtalet är avslutat har bilen bytt ägare och alla är nöjda och glada.

 • Hur skapar jag ett konto?

  Klicka på “Skapa profil” och fyll i uppgifterna som efterfrågas. När allt är ifyllt så klickar du på knappen “Skapa konto”. Klart!

Kontakta oss


  PrivatpersonFöretag