Världens snabbaste bil

Världens snabbaste bil
06/06/2023 ivan
2 minuters läsning

Världens snabbaste bil, vilken är det och hur snabbt går den?

Det har blivit dags att ta reda på vilken bil som slår rekordet och kan titulera sig som världens snabbaste bil.

Under en längre tid har Tesla Model S Plaid länge varit på toppen av listan över världens snabbaste bilar. Den har nu fått konkurrens om platsen, under den senaste tiden har bilar som Lucid Air Sapphire och Bugatti Chiron Pur sport börjat klättra upp på listan.

Tesla Model S Plaid

Sedan länge har Tesla Model S Plaid varit med på listan över världens snabbaste bilar. Modellen har 1020 kusar under huven. Sprinten till 100 säga att kunna avverkas på bara 2,1 sekunder. Dess toppfart ligger på 320 kilometer i timmen. Därför har den varit med på listan en längre tid.  Om man är sugen på att köpa en Tesla Model S Plaid börjar priset på 1 5049 990 kronor.

Lucid Air Sapphire

En som klättrat upp på listan är Lucid Air Sapphire. Den består av hela 1200 hästkrafter och kan nå 100 knyck på enbart 1,95 sekunder och dess toppfart är 330 kilometer i timmen. Priset för denna bil ligger på 3,2 miljoner kronor. Enligt ett test race anordnat av amerikanska Hagerty visar på att bilen är världens snabbaste med anledning av dess kvartsmil som ligger på 402 meter. Snabbaste produktionsbil avgörs först efter tiden det tar att avverka kvartsmilen.

Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport har hästkrafter på 1500 och avverkar från 0 till 100 på 2,3 sekunder med toppfart på 420 kilometer i timmen. Förbränningsmotron är en representation av Bugatti Chiron Pur Sport och är en specialmodell av den legendariska hyperbilen. Priset för bilen är cirka 50 miljoner kronor.

Källa: Dagens Ps, Högsta växeln.

Vill du läsa mer om snabba bilar så har vi skrivit om  världens 5 snabbaste elbilar.

Vill du köpa eller sälja en snabb bil så gör du det tryggt här