Hur säljer man en bil? – Carswipe förklarar hur det fungerar

Hur säljer man en bil? – Carswipe förklarar hur det fungerar
17/06/2022 ivan
Hur säljer man en bil? - Carswipe förklarar hur det fungerar
2 minuters läsning

Sälj en bil med Carswipe

Att sälja en bil kan vara både jobbigt och komplicerat. Frågorna och friktionerna är många och det är ofta värt att göra en sämre ekonomisk affär genom ett inbyte eller förmedling. Det ska vi på Carswipe ändra på.

Att sälja en bil ska vara enkelt, tryggt och säkert. Det är vad vi jobbar för. Hur kommer vi dit? Läs nedan och få en inblick i hur framtidens bilhandel online ser ut.

1. Skapa en profil

Du skapar en profil hos Carswipe med BankID. Det verifierar och tryggar affären. I inloggat läge kan du sedan enkelt lägga upp din bil och boka tid för ett konditionstest.

2. Lägg upp din bil

Att lägga ut sin bil till försäljning hos Carswipe är enkelt. Allt du behöver kunna är registeringsnummer, mätarställning och vilken stad bilen befinner sig i. Innan du lägger upp bilen så påminner vi dig om att kolla så du har det senaste regbeviset på plats, att du har tagit fina bilder samt att alla tillbehör (bla låsnyckel, servicebok, nyklar och däck) finns tillgängliga.

3. Ta emot bud

Hos Carswipe tror vi på trygga, enkla och digitala interaktioner. Ta säkert emot bud direkt i telefonen eller datorn och svara på bud genom ett enkelt knapptryck. Inga mer osäkra möten eller prisförhandlingar som du inte är komfortabel med. Budgivningen innebär inget auktionsförfarande utan du bestämmer själv när du väljer att acceptera ett bud.

4. Avsluta affären

När du valt att acceptera ett bud är det dags att avsluta affären! Välj tid för utlämning av bilen och invänta upphämtning av vår partner Zäkra leveranser. Tillsammans går ni igenom bilen och alla tillbehör. Det gula registeringbeviset tar Zäkra hand om och den blå delen behåller du. Du mottager en bekräftelse när du lämnar ut bilen. När leveransen är avklarad så godkänner du affären via Bank ID och mottager dina pengar och ett avtal som bekräftar affären.

5. Ägarbyte

Affären är nu genomförd. Carswipe tar kontakt och hjälper dig att genomföra ett digitalt ägarbyte. Vid problem så används det gula registeringbeviset. Nu är affären genomförd!

Prova Carswipe kostnadsfritt redan idag!

+ Skapa annons

Vill du ha fler tips för att sälja din bil?

10 Tips för dig som ska sälja bil privat

Sälja bil till bilhandlare? Tänk på detta innan du säljer

Hur säljer man en bil? Så säljer du din bil privat