Varför startade vi Carswipe?

Varför startade vi Carswipe?
05/07/2022 ivan
varför startade vi carswipe
3 minuters läsning

Carswipe startades 2018 i Malmö med visionen att förändra bilbranschen

Idén till Carswipe grundar sig i att vilja skapa en mer jämställd, trygg och transparent bilaffär för privatkonsumenter.

Hur kom vi på idéen bakom Carswipe?

Att köpa eller sälja en begagnad bil ska vara enkelt, tryggt och säkert. Under mina  år i bilbranschen så märkte jag att konsumenterna hade accepterat att det inte går att göra en bra bilaffär och att alternativen var begränsade till inbyte, dyr förmedling eller en otrygg privatförsäljning. Både säljare och köpare blev begränsade och kunde inte styra sin del i affären . Många kände sig lurade, och så tyckte jag inte att det skulle behöva vara. Hur bygger man en marknadsplats som är både enkel och kul att använda samtidigt som den är seriös och trygg? Det är trots allt ofta den näst största köpen gemene man genomför under sin livstid.

Så startade vi Carswipe

Under 2018 så kom jag i kontakt med mina medgrundare och vi bestämde oss för att starta Carswipe. Vår uttalade ambition var en säker e-handelsplattform för bilhandel mellan privatpersoner. Många avstår att köpa sin bil från en privatperson just på grund av att de är oroliga för att bli lurade. På Carswipe integrerade vi alla element som behövs för en säker bilaffär – du legitimerar dig med Bank-ID och inga pengar förs över innan bägge parter är överens och affären är avslutad. Vi vill att du ska kunna känna sig minst lika säker – om inte säkrare – om man väljer att köpa en begagnad bil från en privatperson som från en bilhandlare. 

Vad har vi för mål med Carswipe

Vår förhoppning är att vi kommer att kunna förändra den bild många har när det gäller köp och försäljning av begagnade bilar mellan privatpersoner; vi vill inte att det ska vara något som man oroar sig för, utan tvärtom något man ser fram emot. Vi hoppas att vi med den kunskap och erfarenhet vi har ska kunna bidra till att revolutionera bilbranschen för alla. Att köpa eller sälja en bil ska vara en positiv upplevelse för alla. 

Prova Carswipe redan idag!

Vi är ett mindre bolag med stora visioner, det vi har skapat är gjort med dig som användare i fokus. Att skapa en enklare och framförallt tryggare bilaffär. Testa gärna vår tjänst, vi vill väldigt gärna veta vad du tycker om vår tjänst och vem vet, kanske får du ett tillräckligt bra bud på bilen så att du bestämmer dig för att sälja den?

+ Skapa en profil