Tre klassiska filmer om bilar att se under karantän-tider!

Tre klassiska filmer om bilar att se under karantän-tider!
11/05/2020 lmg
filmer om bilar carswipe
2 minuters läsning

I och med rådande situation med COVID-19 blir det mer tid att tillbringa hemma, därför vill vi tipsa om tre klassiska filmer om bilar som du kan passa på att se!

1. The Cannonball Run

Med skådisar som Burt Reynolds, Roger Moore och Farrah Fawcett är denna kultrulle från 1981 en riktig klassiker. Filmen handlar om ett race från New York till Los Angeles där den som kommer fram först vinner. Det är inget race på avstängda vägar utan racet körs på vanliga vägar där man måste hålla hastighetsregler och andra väglagar.

Filmen inspirerade till ett race som körs varje år och rekordet för sträckan på 4,546.9 km sattes nu i April 2020 då Team Prem Patel körde sträckan på 26 timmar och 38 minuter. Man passade på att köra sträckan nu under Corona-tider då det är mindre trafik på vägarna samt man hade extra bränsletankar fram i bilen för att kunna minska på all tid det tar att stanna och tanka. Medelhastigheten som hölls när de slog rekordet i April var på 171 km/h, vilket inte direkt är lagligt.

2. Ford v. Ferrari

2019 släpptes denna film som är baserad på en sann historia med skådespelare som: Matt Damon, Christian Bale och Jon Bernthal. Filmen handlar om när Ford ger sig på försöket att slå Ferrari som prenumererade på titeln Le Mans som är ett 24 timmars-race. Filmen har 8.1 /10 i betyg på IMDB.

3. Mad Max: Fury Road

2015 skapades en re-make på kultfilmerna Max Max med Mel Gibson som Mad Max. I den nya versionen spelar Tom Hardy Mad Max och i filmen finns skådespelare som Charlize Theron och Nicholas Hoult. Filmen handlar om vägkrigaren Max Rockatansky. När ett högoktanigt vägkrig bryter ut tvingas Mad Max slå sig samman med en grupp rebeller ledda av Imperatorn Furiosa (Charlize Theron). Filmen har 8.1 /10 i betyg på IMDB och den innehåller väldigt många riktigt mäktiga scener med galna bilar framtagna för denna filmen.