Säkra bilaffärer med Carswipe

Säkra bilaffärer med Carswipe
29/05/2023 ivan
3 minuters läsning

Bakgrunden till säkra bilaffärer

Jag hade inget intresse av bilar, jag hade aldrig ägt en bil och än mindre hade jag gjort en bilaffär. Vad kan jag om säkra bilaffärer? Året är 2011 och jag sitter på en arbetsintervju hos en av landets största bilhandlare. Där sitter jag nervös och spänd samtidigt som jag är väldigt avslappnad på något konstigt sätt.

Efter intervjun får jag erbjudande om jobbet som bilsäljare. Självklart tackade jag ja och min karriär startade.
Jag kände att jag hade tagit ett stort steg, att jag nu skulle jobba på ett seriöst bolag i en proffsig miljö.  Visitkort, tjänstebil och ett jobb att vara stolt över. Sälja bilar var ju coolt.

Hur var det i realiteten?

Min upplevelse när jag väl kom igång var en helt annan. Mitt kontor innehöll 4 slitna däck och ett skrivbord. Jag fick en penna och ett block av min chef som stack in huvudet på kontoret medan jag höll på att bära ut de gamla däcken. Han sa ingenting om någon utbildning, hur vi arbetade eller vad jag kunde förvänta mig. Det enda han sa var “sälj bilar – om vi inte säljer något så kan vi lika bra åka hem”.

Den första bil sålde jag 1 vecka senare. Bilen jag sålde var en Volkswagen Passat till ett ungt par som fått sitt första barn. De ställde frågor om säkerhet, om finansiering, garanti och om de skulle byta in eller sälja sin bil privat. Jag kunde ingenting och tänkte för mig själv att det är helt sjukt att jag sitter här och hjälper dom att köpa en bil för 300 000 kr utan någon koll. Jag var glad men tyckte samtidigt att det var konstigt och mycket mindre professionellt än vad jag hade förväntat mig.

Hur kan jag förändra?

Redan då slog tanken mig. Hur kan jag förändra, förbättra och bidra. Att göra en bilaffär är den näst största affären gemene man gör. Det ska vara en kul och positiv upplevelse.
Under 2018 bestämde jag mig för att starta Carswipe. Vår då uttalade ambition var en säker och trygg handelsplattform för bilhandel. Affären skulle vara digital, skapa förtroende mellan köpare och säljare samt vara fri från bedrägeri och stölder. Hur gör vi det?

På Carswipe integrerade vi alla element som behövs för en säker bilaffär – du legitimerar dig med Bank-ID, bilarna testas, det ingår garanti, försäkring och hemleverans. Transaktionen säkras via tredje part, vi ser till att den gamla krediten betalas och att ägarbytet genomförs korrekt.
Allt utan att köpare och säljare någonsin träffas. En affär som är trygg, transparent och digital på riktigt.

Vår förhoppning är att vi kommer att kunna förändra den bild många har när det gäller köp och försäljning av begagnade bilar; vi vill inte att det ska vara något som man oroar sig för, utan tvärtom något man ser fram emot. Jag hoppas att vi med den kunskap och erfarenhet vi har ska kunna bidra, dels till att revolutionera bilbranschen men också att göra den säker, öppen och trygg för alla.

Läs mer om säkra bilaffärer och hur Carswipe arbetar

Köp eller sälj en bil här