Ökning av elbilar för tredje året i rad – se vilka elbilar som är populärast

Ökning av elbilar för tredje året i rad – se vilka elbilar som är populärast
21/02/2022 ivan
ökning av elbilar sverige
1 minuter läsning

Försäljning av elbilar ökar för tredje året i rad

98 procent! – Det är siffror som talar sitt tydliga språk. Antalet elbilar på Svenska vägar har alltså ökat med 98 procent det senaste året. Helt galna siffror som visar på en tydlig trend.

Antalet elbilar ökar kraftigt och för tredje året i rad ser vi en fördubbling av antalet elbilar i trafik. Enligt nya siffror från Trafikanalys fanns det i slutet av 2021 strax över 110 000 elbilar i trafik i Sverige. Det är en ökning med hela 98 procent jämfört med året innan.

Hur ser det ut om vi jämför ägandet i olika regioner?

I Norrbotten ser vi den lägsta andelen elbilar men samtidigt den största ökningstakten. Var tredje regisserad elbil hittar vi i Stockholm. Ökningstakten är stor i hela landet.

Hur ser det ut på begagnatmarknaden för elbilar? Vågar man köpa begagnad elbil?

I takt med att årsvolymerna av nya elbilar ökar har också utbudet av begagnade elbilar börjat öka. Det märks som sagt på både utbud och priserna som sjunkit med några procent det senaste året. Vågar man köpa en begagnad elbil? Vårt svar är ja. De elbilar som börjat komma ut på begagnadmarknaden på senare tid är betydligt  bättre och mer användbara än dom modeller som fanns för bara ett par år sedan. Vilka elbilar är värda att satsa på? Se nedan lista för våra tips!

Vilka begagnade elbilar är populärast?

  1. Volkswagen e-Golf
  2. Tesla Model S
  3. Renault Zoe
  4. Kia e-Niro
  5. BMW i3
  6. Nissan Leaf
  7. Mercedes EQC
  8. Volkswagen e-up!