Möt Mathias Brännkärr – Carswipes nya tillskott i Montreal!

Möt Mathias Brännkärr – Carswipes nya tillskott i Montreal!
11/03/2022 lmg
mathias brännkär carswipe
3 minuters läsning

Ja! Du läste rätt, vi har många stjärnor på Carswipe och den senaste befinner sig tro det eller ej i Montreal, Kanada. Mathias är vårt senaste tillskott som jobbar med Business Innovation på Carswipe.

Faktaruta

  • Namn: Mathias Brännkärr
  • Ålder: 27 år
  • Bakgrund: Drivit Startup och jobbat inom bilbranschen i 5 år med olika roller.
  • Roll på Carswipe: Business Innovation

Vilken bok läste du senast?

Jag har alltid bävat för denna fråga. Jag är tyvärr ingen bokmal då jag mycket hellre spenderar min tid med människor. Men den senaste boken jag läste var: ”Management in organizations”, inte av fri vilja tyvärr!

Du har tre platser i bilen under din roadtrip. Död eller levande, vem tar du med dig?

Oj, jag behöver en större bil! Men om jag ska välja tre så skulle det nog vara Melissa McCarthy, Freddie Mercury och James Corden. Melissa kommer stå för humor samt fantastisk problemlösning, Freddie håller ton i bilen och James är lekledare! Det blir en högljudd roadtrip! Precis som jag vill ha det. Och självklart så finns det minst två hundar i bakluckan.

Vad var ditt drömyrke när du var liten?

Det var helt klart att bli hockeyproffs! Vem vill inte spela i NHL? Jag hade även en dröm om att bli egenföretagare och det är något som alltid följt med mig.

Vem skulle spelat huvudrollen i en film om ditt liv?

Jag tror faktiskt att jag hade valt Bradley Cooper. Han är en väldigt bra skådis som jag tror hade passat för att spela mitt liv.

Vilken är din drömbil?

Nu är det ju så att jag behöver en vinterbil, en sportbil, en vardagsbil och en semesterbil. Hade jag fått välja mitt garage så hade jag nog valt: Lamborghini Urus som vinterbil, Koenigsegg Jesko Absolut som sportbil, Porsche 911 Turbo S till vardags och en Mercedes-Benz GLS 63 AMG för semester. Men jag byter gärna bil ganska ofta för att få testa nya modeller.

Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

Jag är helt klart en nattuggla, jag tycker det är väldigt tråkigt att sova. Om det inte är på morgonen för då sover jag gärna väldigt länge.

Vad var ditt första jobb?

Jag jobbade åt min pappa på hans bolag när jag var 6 år gammal. Jag byggde ihop plastmappar till hans kunder. Det var helt av fri vilja och ganska bra betalt. Mitt första riktiga jobb var på en populär restaurang i Uppsala när jag var 15 år.

Med vilka tre ord hade dina kollegor beskrivit dig med?

Jag tror att de hade beskrivit mig som en pratkvarn som aldrig är tyst. Jag tror att de även skulle beskriva mig som en driven person som hela tiden vill framåt. Och till sist så hoppas jag att dom skulle beskriva mig som artig.

Vad är det mest spännande med din roll på Carswipe?

Det är helt klart att jag får vara delaktig i allt nytt som händer och kunna komma med idéer och förbättringar som vi kan åstadkomma.