Köpa bil på Carswipe – 5 frågor gällande finansiering

Köpa bil på Carswipe – 5 frågor gällande finansiering
23/08/2022 ivan
5 frågor gällande finansiering
2 minuters läsning

Vanliga frågor vid  finansiering av bilköp

Bilköpet är vanligtvis den näst största affären du gör i livet efter köpet av bostad. Köpet och finansieringen kan ibland vara en djungel att navigera i och en hel del känner sig osäkra inför beslutet. Nedan listar vår låneexpert Perra Skoglund vi några vanliga frågor (och svar) på hur det fungerar att finansiera en bil som du har köpt på Carswipe.

1. Hur ansöker jag om lånet?

När du har hittat din nya bil och fått ditt bud accepterat så är det dags att välja finansieringsalternativ. Via vår partner Lån & Spar Bank ansöker du enkelt och snabbt om ett lån upp till 600.000 kr direkt i plattformen med hjälp av bank ID.

2. Vad är räntan?

Vår partner Lån & Spar erbjuder användaren ränta från 2,95 procent. Räntan sätts individuellt beroende på en rad olika faktorer så som årsinkomst och lånehistorik.

3. Behöver jag betala en kontantinsats?

När du ansöker om ett lån via Lån & Spar Bank så behöver du inte lägga en kontantinsats utan kan låna upp hela beloppet.

4. Hur lång tid tar det innan jag får besked och pengarna utbetalda?

När du har gjort en ansökan så genomförs en digital kontroll direkt. Vid godkännande så tar utbetalningen 1-2 dagar beroende på bank.

5. Vad har ni för krav på mig som låntagare?

För att få lov att låna pengar så behöver du vara minst 18 år gammal, ha en fast anställning med en årsinkomst över 250 000 kr, vara folkbokförd i Sverige, ha tillgång till Bank ID och inte ha några betalningsanmärkningar.


Är du i behov av finansiering till ditt bilköp?

Sök finansiering via Lån & Spar bank redan idag. Som ensam sökande kan du ansöka om upp till 500 000 kr. Med en medsökande kan ni ansöka om upp till 600 000 kr. Tänk på att samtliga sökande behöver vara folkbokförda på samma adress.