Köp och sälj begagnad bil tryggt med hjälp av Carswipe

Köp och sälj begagnad bil tryggt med hjälp av Carswipe
15/08/2022 ivan
3 minuters läsning

Tryggare bilaffärer med Carswipe

Det ska vara smidigt och tryggt att köpa eller sälja begagnad bil. Därför har vi skapat Carswipe. Här har vi samlat information om vad som är viktigt att tänka på när du köper och säljer av privatpersoner via Carswipes marknadsplats.

Våra trygghetstjänster

Bilaffären via Carswipe är trygg och riskfri. Detta genom vår plattform som guidar både köpare och säljare genom hela affären. Vi samarbetar med partner som erbjuder sina tjänster hos oss. Via Carswipe erbjuds tjänster som exempelvis BankID för inlogg och verifiering. Funktionstest av bilen, säker betalning, 6 månaders garanti, försäkring och hemleverans.

Köp mellan privatpersoner

Tänk på att när du köper av eller säljer till en annan privatperson gäller inte konsumentlagstiftningen. Detta innebär bland annat att du inte har någon ångerrätt, bytesrätt eller öppet köp om du är missnöjd med varan. Du har därför inte samma skydd när du handlar av en annan privatperson. Via Carswipe erbjuds denna trygghet i form av funktionstestade bilar och garanti.

BankID, ett tryggare inlogg

För att det ska vara tryggt att köpa och sälja på Carswipe så verifieras din identitet med BankID. På så sätt kan både du som köper och du som säljer verifiera att det är en verklig person med bra intensioner du gör affär med. Bank id används även vid godkännande av affären, avtal, transaktion och ägarbyte. Tryggt och riskfritt.

Nollvision mot bedrägerier

Vi har en nollvision mot bedrägerier och jobbar förebyggande för att du ska kunna känna dig trygg. Bedrägerier är tyvärr en del av vår vardag idag och många utsetts för försök till bedrägerier vid flera tillfälle. Vi vill förebygga detta genom en tydlig ordergång, seriösa partners och lättillgänglig kundtjänst. Vi lämnar aldrig ut personliga uppgifter, som personuppgifter, kort- och banknummer eller telefonnummer när du köper eller säljer en begagnad bil hos Carswipe.

Checklista för en säker affär

  • Använd vår säkra betalning, tryggt för både köpare och säljare
  • Verifiering och godkännande med BankID
  • Funktionstesta via Carjoy – Vår partner Carjoy går över bilen mekaniskt och fysiskt på över 130 punkter. Tryggt för köparen som slipper dolda fel och bil i ett skick man inte förväntat sig. För en säljare innebär test en trygghet i form av mindre ångrade köp, lättare försäljning och mindre arbete.
  • Signera kontrakt med BankID.
  • 6 månaders garanti via AutoConcept
  • Hemleverans och digitala interaktioner. Du är trygg hela vägen och sparar tid.
  • Finansiera köpet via Lån & Spar Bank

Prova Carswipe redan idag:

På Carswipe lägger du upp en annons konstnadsfritt och betalar endast vid slutförd affär, läs mer om vår transparenta prismodell här.

+ Skapa annons