Jag har köpt en bil via Carswipe – vad händer nu?

Jag har köpt en bil via Carswipe – vad händer nu?
31/08/2022 ivan
Jag har köpt en bil via Carswipe - vad händer nu?
3 minuters läsning

Köpt en bil via Carswipe – Så slutför du affären

Grattis till att du köpt en bil via Carswipe. Vad händer nu och hur avslutar du ditt bilköp? Följ våra steg och få en inblick om hur framtidens digitala bilaffär fungerar.

1. Finansiera ditt bilköp

I detta steget ska du välja hur du vill betala för ditt köp. Du kan låna eller göra en överföring. För att trygga betalningen så behöver både du och säljaren genomföra en KYC. Du väljer ett konto som betalningen skall genomföras ifrån och för över pengarna till ett säkert klientmedelskonto som vår partner Open Payments äger. Pengarna ligger låsta där fram tills du får bilen hemlevererad och godkänner affären med Bank ID. Detta för att båda köpare och säljare skall vara trygga med betalningen. Vi erbjuder också en möjlighet att låna pengar till ditt köp via vår partner Lån & Spar Bank. Du kan låna upp till 600.000 kr.

2. Välj leveransdag och tid

Du har nu betalat in pengarna till klientmedelskontot och kan nu välja plats för leverans. Carswipe hjälper till med bokningen och bekräftar.

3. Leverans av bilen med Zäkra leveranser

Leveransdagen är här och Zäkra Leveranser levererar bilen på vald adress. Du får nu tillsammans med leveranspersonal möjligheten att gå över bilen och att genomföra en kortare provkörning. När allt är i sin ordning så godkänner du affären på marknadsplattformen och accepterar att pengarna överförs till säljare.

4. Avsluta bilaffären med ägarbytet

Carswipe ringer upp dig och säljaren via videosamtal (ni har ingen kamera igång) för att avsluta affären och hjälpa till med ägarbyte. Du behöver här ha tillgång till legitimation och Bank ID. När ägarbytet är genomfört så är affären klar. Det ingår en 2 veckors försäkring från Trygg Hansa och 6 månaders garanti (se villkor) via Autoconcept.

Har du inte provat Carswipe än?

Lägg upp din bil kostnadsfritt och betala endast om du avslutar affären, dvs du kan skapa en profil och skapa en annons och testa markanden för att se om du får rätt bud. Vid rätt bud på din bil väljer du att acceptera så dras kostnaden som vi listar här.

+ Skapa annons

Så funkar Carswipe

Se vår video hur Carswipe fungerar och hur enklet och tryggt det är att sälja och köpa en bil via Carswipe – marknadsplatsen för problemfria bilaffärer.