Hur blev Carswipe till?

Hur blev Carswipe till?
30/03/2022 ivan
hur blev carswipe till
3 minuters läsning

Idéen bakom Carswipe började med ett block och en penna

Var kommer själva idéen bakom Carswipe ifrån? Hur började hela projektet och varför startade vi Carswipe? Läs historien bakom hur Carswipe blev till från Ivan, VD på Carswipe.

”Bilen har utvecklats enormt genom ny mekanik och teknik fast det har inte själva bilaffären. Den är tyvärr omodern och ofördelaktig när du ska köpa och sälja bil. Därför har vi utvecklat Carswipe”

/ Peter Persson, co-founder Carswipe

Bakgrund till tanken om Carswipe

Jag har inget intresse av bilar, jag har aldrig ägt en bil och än mindre gjort en bilaffär. Året är 2011 och jag sitter på en arbetsintervju hos en av landets största bilhandlare. Jag är nervös och spänd samtidigt som jag är väldigt avslappnad på något konstigt sätt. Jag vet ju inte ens om jag vill ha jobbet?

Efter intervjun tar det inte många timmar innan jag får ett samtal och ett erbjudande om att börja sälja bilar. Alla jag pratar med säger att jag måste ta jobbet, att det är korkat att missa en sådan chans. Sagt och gjort – jag tackade ja och min karriär startade. Jag började känna att jag tagit ett stort steg, att jag nu skulle jobba på ett seriöst bolag i en proffsig miljö. Jag skulle få visitkort, tjänstebil och ett jobb att vara stolt över.

Min första arbetsdag som bilförsäljare

1 vecka senare var min första arbetsdag, jag kom på morgonen och fick ett kontor. Inget annat var klart och redo för min första arbetsdag . Mitt kontor innehöll 4 gamla däck, ett skrivbord och en telefon. Jag fick en penna och ett block av min chef som stack in huvudet på kontoret medans jag höll på att bära ut dom gamla däcken. Han sa ingenting om någon utbildning, hur vi arbetade eller vad jag kunde förvänta mig. Det enda han sa var “sälj bilar – om vi inte säljer något så kan vi lika bra åka hem”.

Jag spenderade den dagen genom att springa runt i hallen. Jag frågade folk om dom behövde hjälp och skrev upp deras frågor i mitt block. Min första bil sålde jag 1 vecka senare. Bilen jag sålde var en Volkswagen Passat till ett ungt par som fått sitt första barn. Dom ställde massa frågor om säkerhet, om finansiering och om dom skulle byta in eller sälja sin bil privat. Jag kunde ingenting och tänkte för mig själv att det är helt sjukt att jag sitter här och hjälper dom att köpa en bil för 300 000 kr utan någon koll. Affären blev av och jag fortsatte dagen med att sälja 4 bilar till. Jag var glad men tyckte samtidigt att det var konstigt och mycket mindre professionellt än vad jag hade förväntat mig.

Hur kunde man förändra bilaffär för kunderna?

Min kunder gjorde ofta eller nästan alltid dåliga affärer, accepterade dåliga villkor och hade få alternativ. Det var där och då som jag bestämde mig för att undersöka möjligheten att förändra. Jag ville att bilaffären skulle vara något att se fram emot, en trygg, säker och enkel upplevelse.

Det tog många år, en hel del funderande och 4-5 affärsplaner innan jag kände att jag hade hittat rätt. Under 2018 möte jag mina medgrundare och Carswipe bildades. Sen dess har vi finslipat idéen, testat många olika lösningar och skapat en riktigt stark plan som vi nu följer. Genom modern teknik, kunnigt team, en bra investering i ryggen och starka partners kommer vi kunna revolutionera bilmarknaden!

Med Carswipe vill vi skapa; “Bilaffärer på dina villkor”.

Läs mer om oss samt läs så funkar Carswipe.