5 favoritresemål för sommarens road trip

5 favoritresemål för sommarens road trip
10/06/2021 lmg
3 minuters läsning

Missa inte 5 favoritresmål för sommarens Road Trip

Sommar, sol och semester. Coronapandemin är påväg att lägga sig och vi ser ljuset i tunneln. Packa bilen, ge dig ut på den öppna vägen och låt musiken strömma ur högtalarna. Känsla av frihet! Vart åker du helst? Vi på Carswipe har listat våra 5 favoritresmål för sommarens Road Trip:

Kustvägen vid Estoril, Portugal

Portugal är ett fantastiskt vackert för en roadtrip och den berömda kustvägen vid Estoril låter dig uppleva Portugals varierande landskap på bästa sätt. Vägen går genom dramatiskt vackert kustlandskap, idylliska fiskebyar och drömmiga badstränder innan den fortsätter in mot exotiska nationalparker och historiska UNESCO-skyddade småstäder. Du börjar enklast rutten i Lissabon och kör längs kusten mot Cascais. Efter att du utforskat Cabo da Roca och Sintra kan du vända tillbaka i en cirkel till Lissabon. Kustvägen vid Estoril har beskrivits som en av de mest pittoreska i europa


Dolomiterna, Italien

Grande Strada delle Dolomiti är en riktigt ikonisk körväg i Italien. Vägen går från Bolzano till Cortina d’Ampezzo i sydtyrolen i norra Italien. Längs Grande Strada delle Dolomiti får du uppleva den vackraste delen av bergskedjan Dolomiterna i de italienska alperna. Bered dig på mäktiga vyer från bilrutan med storslagna bergspass, sagolika sjöar och dalgångar. Längs vägen kan du ta avstickare till mysiga bergsbyar och utforska en helt unik och historisk del av Italien.


Vinvägen i Toscana, Italien

Vem vill inte göra en roadtrip genom Toscanas böljande vinlandskap? Den idylliska Vinvägen, Via Chiantigiana, daterar tillbaka till 1700-talet och går mellan Florens och Siena genom den allra vackraste Chianti-regionen. Här kantas vägarna av Toscanas klassiska cypressträd och olivlundar med gamla vingårdar högt uppe på de gröngula kullarna. Längs Via Chiantigiana finns flera av Italiens främsta vinproducenter och det är populärt att stanna över på flera vingårdar som erbjuder B&B.


Dalmatiska kusten, Kroatien

Kroatien blir ett alltmer populärt land för en Europa-roadtrip. Den dalmatiska kusten sträcker sig 400 kilometer längs Kroatiens kustlinjemot Adriatiska havet och utgör en riktigt härlig roadtrip-rutt. Dalmatien är ett skiftande landskap med den slående kontrasten av de mäktiga alperna och det azurblåa havet. Längs den dalmatiska kusten finns idylliska stränder, medeltida slott och romerska ruiner bland grönskan.

Stanna till i Kroatiens spännande städer som Pula, Zadar, Split och Dubrovnik, prova vattensporter i Europas blåaste havsvatten och smaka lokalproducerade viner.


Geiranger-Trollstigen, Norge

Trollstigen är förmodligen Norges mest kända turistväg. Vägen slingrar sig dramatiskt ner för berget in i den gröna dalen nedanför och är en körupplevelse utöver det vanliga! Genom att följa väg 63 längs turistvägen Geiranger-Trollstigen kan du kombinera både den storslagna Geirangerfjorden och Trollstigen. Här kan du stanna vid högt belägna utkiksplatser med vyer över det mäktiga fjordlandskapet, bland annat en utkiksplattform som vilar 200 meter ovanför vägen. Turistvägen Geiranger-Trollstigen går mellan Langevatn till Åndalsnes.


Njut av sommaren och hoppas våra 5 europeiska favoritresmål för sommarens Road Trip hjälper er hitta nya smultronställen i Europa! Behöver du hjälp med din nästa bilaffär så är Carswipe rätt för dig – En helt ny plattform för enklare & tryggare bilaffärer där du som kund sköter hela affären utan några mellanhänder! Läs mer om Carswipe