13 tips på romantiska dagsutflykter med bilen lagom till Alla Hjärtans Dag

13 tips på romantiska dagsutflykter med bilen lagom till Alla Hjärtans Dag
09/02/2022 lmg
13 tips på romantiska dagsutflykter med bilen lagom till Alla Hjärtans Dag
3 minuters läsning

Vandring, picknick eller båda?

Alla hjärtans dag närmar sig och då kan det vara uppskattat att köra på en utflykt. Men vart ska man åka? Skåne erbjuder många trevliga platser där man kan vandra och äta en god picknick. Vi har gjort grovjobbet till er och listat 13 tips på romantiska dagsutflykter med bilen.

13 tips på romantiska dagsutflykter med bilen

1. Forsakar

Strax öster om Degeberga kan man hitta Forsakars vattenfall. Belägen vid Linderödsåsen är Forsakarsravinen ett naturreservat med flera vattenfall som enligt sägnen är skapad av jättar.

2. Glimmingehus

Som Nordens bäst bevarade medeltida borg är Glimmingehus ett perfekt resmål för en romantisk dagsutflykt. Borgen började byggas år 1499 och användes främst som bostad.

3. Ales Stenar

För att fortsätta i samma spår tipsar vi om ett av Skånes mest populära resmål – Ales Stenar. De 59 stenblocken formade som en skeppssättning har varit väl debatterade om både dess syfte och datering. I nuläget är de daterade kring år 600.

4. Hallamölla

Hallamölla består av 5 forsar med en sammanlagd höjd på 23 meter, vilket gör det till Skånes både största och högsta vattenfall.

5. Olof Viktors

Precis innan Glemmingebro kan ni hitta detta mysiga café. Med både café och butik kan ni ta en välbehövd fikapaus under er romantiska dagsutflykt.

6. Haväng

I Haväng hittar du allt från långa strandremsor till hedmark. Naturreservatet erbjuder sandstäpp vilket är en sällsynt naturtyp.

7. Prästens badkar

Att besöka en vulkan i Skåne på en romantisk dagsutflykt är faktiskt möjligt om ni kör till Prästens badkar. Troligen är det en sandvulkan som bildats för 500 miljoner år sedan. Det ska finnas flera i Skåne, men just denna är unik eftersom det är den enda som kan ses.

8. Hovs Hallar

Beläget i Bjärekustens naturreservat hittar du Hovs Hallar med sina höga klippor och klapperstensfält. På stranden kan ni utforska både grottor och raukar så glöm inte att ta på er bra vandringsskor.

9. Söderåsens Nationalpark

På tal om vandring är Söderåsens nationalpark ett bra tips på en romantisk dagsutflykt. Med sin hänförande utsikt finns det flera vandringsleder här att välja mellan där ni vandrar förbi slätter, bokskogar och vattendrag.

10. Dalby Stenbrott

Dalby stenbrott erbjuder allt från vandringsleder, badplatser, klippor och bra vatten för dykning. Till alla hjärtans dag kan det passa med en romantisk picknick men kanske också med ett dopp för den våghalsige.

11. Smygehuk

Som Sveriges sydligaste udde finner du en utkiksplattform omgiven av stenstränder. En upplevelse i alla väder värt att besöka.

12. Stenshuvud

Ännu en nationalpark som ni inte får missa. Med en stor biologisk mångfald kan ni vandra genom vackra hedar, ädellövskogar och långa stränder.

13. Torups Bokskog

Som sista tips presenterar vi naturreservatet Torups Bokskog som ligger strax öster om Malmö. Här hittar ni vandringsleder, grillplatser och även motions- och cykelspår. Perfekt för den lite mer aktiva dagsutflykten.