Så motverkar Carswipe bilbedrägerier

Så motverkar Carswipe bilbedrägerier
05/09/2022 ivan
carswipe motverkar bilbedrägeri
2 minuters läsning

Lurad vid bilköp – bilbedrägeri ökar

Bedrägeribrotten har tyvärr ökat dom senaste åren och handel med begagnade bilar är en del i detta. Exakt hur många det handlar om är osäkert – anmälningar, varningar och tips som kommer in till Nationellt bedrägericentrum tyder på att bilbedrägerierna ökar dramatiskt.

Senast i förra veckan fick vi läsa om en ny våg av bedrägerier som gällde begagnade bilar på en av landets största marknadsplatser. Det finns en del olika sätt att utföra bedrägerier där dom vanligaste i vår bransch är:

  • Annonsering av en bil dom inte äger och ta emot handpenning/hela beloppet
  • Man stjäler bilen vid provkörning
  • Stoppad genomförd betalning eller att inte genomföra ägarbyte/kreditlösen

Systemen som vi har på plats idag har inget sätt att stoppa bedragarna.

Hur motverkar Carswipe bilbedrägerier?

Carswipe en en marknadsplattform som erbjuder privatpersoner en säker och trygg begagnad bilaffär. Vårt mål är att skapa förtroende mellan köpare och säljare. Detta gör vi genom en digital resa som guidar både köpare och säljare genom hela processen:

  • Alla våra användare, hela affären  och godkännande verifieras med Bank ID.
  • Du kan inte sälja en bil du inte äger via Carswipe
  • Ingen direktkontakt mellan köpare och säljare i form av provkörning, leverans eller betalning
  • Säkra och trygga betalningar via klientmedelskonto som verifieras med Bank ID
  • Kreditlösen ingår
  • Vi hjälper till med digitalt ägarbyte
  • All kontakt och förhandling sker digitalt via vår plattform.

Våra trygga samarbetspartners erbjuder möjligheten till testade bilar, kreditlösen, säkra överföringar och finansiering. Det ingår alltid hemleverans där du i lugn och ro kan prova bilen du har köpt med en erfaren leveransperson. 2 veckors försäkring och 6 månaders garanti ingår också. Tillsammans stoppar vi bilbedrägerier.

Hur använder jag Carswipe och vad kostar det?

Att skapa en annons på Carswipe eller lägga bud på en bil man är intresserad av att köpa kräver ett inlogg via BankID – du loggar in här. När du skapat en profil kan du enkelt hitta en bil via våra filter och sökfunktion och du som vill lägga upp en annons gör det på mindre än 2 minuter.

Vår prismodell är 100% transparent och du betalar endast för slutförd affär – vilket betyder att du som vill sälja en bil kan testa att sälja den via Carswipe för att se hur högt intresset är och sen välja om du vill slutföra affären via Carswipe eller ej.