Sälj din bil kostnadsfritt via Carswipe:Sälj din bil
Enklare. Tryggare. Carswipe

Möt Peter – CMO och Co-founder på Carswipe

Möt Peter – CMO och Co-founder på Carswipe
18/02/2022 lmg
peter persson carswipe CMO
3 minuters läsning

Möt Peter – skaparen av Carswipes “kostym”

Jag har drivit eget sen 2009 och aldrig varit den som dragit mig för att hoppa på en utmaning som det är att skapa ett nytt bolag. När chansen kom för mig att bli en del av Carswipe behövde jag ingen betänketid.

– säger Peter om Carswipe

Faktaruta

  • Namn: Peter Persson
  • Ålder: 33
  • Bakgrund: Drivit egen webbyrå sen 2009 och diverse olika start-ups
  • Roll på Carswipe: CMO & Co-founder

Vilken bok läste du senast?

Jag är tyvärr för dålig på att ta mig tiden och läsa och den senaste boken jag läste heter Konsten att Leva Innerligt. Boken bjuder på en resa i ditt inre tillsammans med den danske filosofen och teologen Sören Kirkegaard – existentialismens fader. Jag har läst den 3 gånger då det är min go-to bok när jag behöver inspiration.

Du har tre platser i bilen under din roadtrip. Död eller levande, vem tar du med dig?

Jag tänker vara lite smart. Det behöver inte nödvändigtvis vara en människa, utan det kan också vara en karaktär. Michael Scott från The Office, han är helt galen så man kommer skratta hela tiden eller så slutar det med att vi slänger ut honom från bilen efter 10 minuter. Jag väljer Julia Louis-Dreyfus (Elaine från Seinfeld) för hon verkar vara en intressant människa och sjukt rolig. Sist väljer jag såklart Diego Armando Maradona, jag är lite av en hobby-argentinare samt att kunna ta några sköna stopp längs vägen och kicka lite boll med Don Diego hade varit drömmen.

Vad var ditt drömyrke när du var liten?

Det var att bli fotbollsproffs, hundra procent. Det fanns ingen tanke på att bli något annat, att en dag få lira i Manchester United var såklart det stora målet eller få dra på sig landslagströjan. Nu har jag blivit gubben som skyller på att; “Hade jag inte skadat höften i Oddebollen 2001 så hade jag varit proffs idag” 🙂

Vem skulle spelat huvudrollen i en film om ditt liv?

Ryan Gosling för många säger att jag är lik honom. Han får bara odla ut håret lite.

Vilken är din drömbil?

En Lamborghini lätt. Bara ge mig en Lambo.

Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

Jag är en nattuggla, fast jag har blivit duktig på att gå upp tidigt på morgonen. En period försökte jag vara en “linkedin-kille” och life-hacka vardagen genom att gå upp kl. 05 varje morgon. Och det slutade med att jag mer eller mindre gick upp vid 05.00 varje morgon fast gick och la mig vid 02.00 varje natt så jag fick för lite sömn och orkade till slut bara hålla upp rutinen i 1.5 månad.

Vad var ditt första jobb?

Jag har jobbat med väldigt många olika jobb. Jag har bland annat varit trädgårdsmästare, bartender, ledare på sommarkollo, diskplockare på restaurang/nattklubb. Det första måste varit en ledare/tränare för yngre kids på fotbollsskola under sommarlovet.

Med vilka tre ord hade dina kollegor beskrivit dig med?

Förhoppningsvis beskriver de mig som kreativ, prestigelös och kanske som “gubben i lådan”. Får man lägga till ett fjärde så skulle jag själv säga att jag är en “dooer”, jag får saker gjorda och är inte rädd för att ringa ett kallt samtal eller påminna någon som “glömt” svara mig.

Vad är det mest spännande med din roll på Carswipe?

Det mest spännande med Carswipe är att det ständigt händer nya grejer. Det är en spännande produkt och det finns ett stort intresse från människor som vill veta mer om Carswipe och som följer vår resa.