Möt Ivan – Carswipes VD och en av grundarna

Möt Ivan – Carswipes VD och en av grundarna
11/02/2022 lmg
ivan vd carswipe
3 minuters läsning

Möt Ivan, grundare och VD i Carswipe

Idén att skapa Carswipe grundades redan hösten 2011 när jag arbetade med bilförsäljning hos en utav Sveriges största återförsäljare. Jag ställde frågan till mina kollegor hur det kom sig att vi sålde högteknologiska produkter på ett så gammalmodigt sätt?

– säger Ivan om hur idéen till Carswipe uppkom

Faktaruta:

  • Namn: Ivan Boberg Jovanovic
  • Ålder: 33
  • Bakgrund: 10 år med olika befattningar i bilbranschen
  • Roll på Carswipe: VD

Vilken bok läste du senast?

Ja vad hette den… Factfulness av Hans Rosling. Den innehåller fakta om att världen mår bättre än vi tror och att utvecklingen är positiv. Det är en mycket bra bok, men inte direkt en spännande roman.

Du har tre platser i bilen under din roadtrip. Död eller levande, vem tar du med dig?

Det är fruktansvärt svårt. Per automatik blir det någon kändis för det blir roligare att svara det än tre av sina kompisar. Det bör innehålla en seriös person som kan leda vägen. En kreativ, avslappnad och världsvan person som ser till att vi har kul samt någon med bra jävla historier i bagaget. Anthony Bourdain väljer jag eftersom han är värdsvan. Han är kock, skrivit böcker, spelat i band och skapat världens bästa mat/reseprogram, han får hänga med. Barack Obama känns bra och ganska laidback. Han är seriös och får oss att komma in överallt. De två hade nog klickat ganska bra. Sedan vill jag ha någon med power som slagit sig fram och har intressanta historier. Rosa Parks väljer vi. Där finns det power!

Vad var ditt drömyrke när du var liten?

Mitt drömyrke var att bli fotbollsspelare. Jag hörde i en podd nyligen att det är den vanligaste drömmen bland unga pojkar och att dom flesta hade valt det före sina karriärer om man hade kunnat byta, även ifall man blivit väldigt framgångsrik.

Vem skulle spelat huvudrollen i en film om ditt liv?

Det måste ju vara en bald eagle. Jason Statham kanske,  jag vet inte om jag har så mycket action i mitt liv men han behöver en roll där han slipper slåss hela tiden.

Vilken är din drömbil?

Jag är ingen sportbilsfantast utan jag vill ha den nya eldrivna Mercedes EQG. Generellt sätt så är det tyska bilar som gäller för min del!

Är du en morgonmänniska eller nattuggla?

Grejen är att jag är inget av det. Jag peakar mellan kl. 9 och 14. Jag är ingen som är uppe hela natten och jag gillar att sova. Min sambo är på mig ofta att jag sover för mycket.

Vad var ditt första jobb?

Mitt första jobb var som telefonförsäljare. Inte särskilt kul arbete och min arbetsgivare valde att inte betala ut min lön som jag kämpade för. Jag valde att se det som läropengar och har sedan dess valt arbetsgivare med omsorg. En positiv sak var att jag lärde mig att inte sänkas av ett nej och det har troligt hjälpt mig mycket med uppbyggnaden av Carswipe.

Med vilka tre ord hade dina kollegor beskrivit dig med?

Jag tror att jag är glad, relationsbyggare och lite tramsig. Lite av en pajas, I guess. Jag är en känsloperson som reagerar instinktivt.

Vad är det mest spännande med din roll på Carswipe?

Det mest spännande är omgivningen. Jag går in i varje dag utan att veta vad som händer och lär mig väldigt mycket om mig själv mina kollegor och hur det är att driva bolag.