Mercedes E-klass får en superskärm

Mercedes E-klass får en superskärm
27/02/2023 frida
2 minuters läsning

Den nya Mercedes E-klass får en superskärm med tillgång till TikTok och Zoom

Mercedes satsar nu helhjärtat på att locka yngre köpare. Som lösning på detta har de därmed skapat en mycket stor pekskärm som innehåller mängder av appar. Däribland går det att finna TikTok och Zoom och många fler.

Mercedes E-klass

Modellen Mercedes E-klass är en av märkets viktigaste och äldsta modellserier. Ambitionen är att inför nästa år påbörja arbetet med en helt ny generation som ska säljas. Redan ny har Mercedes gått ut och avslöjat de första detaljerna om arbetet gällande interiören samt tekniken. Vi har innan skrivit om Mercedes Benz VISION EQXX.

Sedan tidigare har Mercedes en gubbstämpel som de nu verkar vilja slopa. Det kommer de att göra i samband med den nya satsningen för att locka fler yngre köpare. Superskärmen är en av de strategier som kommer att användas för att lyckas bli av med stämpeln som hängt med sedan länge.

Superskärmen och infotainmentsystemet

Den så kallade superskärmen är en kombination av den stora infotainmentskärmen och en separat skräm som är tillgänglig för passageraren. Skillnaden mellan den nya satsningen och elbilen Mercedes EQS, som har en stor hyperskärm, är att den nya digitala instrumentskärmen framför föraren är separat.

Infotainmentsystemet kommer att ha mängder av nya inbyggda appar som inte är tillåtna om man använder Apple Carplay eller Android Auto. Exempelvis finns det en webbläsare som kan användas för att surfa på nätet, använda Zoom eller sociala medie-appen TikTok.

Bilen har dessutom en selfiekamera för att kunna ta bilder till sociala medier. Kamera kan även övervaka förarens ögonrörelser, det finns också särskilda förval för att spara inställningar till olika finesser. Ett exempel är att det finns en inställning vid namn “dejtkväll” som innebär att belysningen blir rosa samt ljudanläggningen spelar romantisk musik.

Mercedes meddelar även att passagerarskärmen kommer enbart att aktiveras om någon sitter i stolen och det finns också en särskild teknik som hindrar föraren från att se vad som visas på skärmen. Detta efter tidigare kritik om att skärmarna vara distraherande för föraren.

Läs även: fem största bilmärkenas mest sålda modeller.

Sugen på att sälja bil, klicka här.

Källa: Vi bilägare.