Dags för ny familjebil? Här är bästa familjebilen för 2023

Dags för ny familjebil? Här är bästa familjebilen för 2023
06/03/2023 frida
2 minuters läsning

Den bästa familjebilen 2023

Ett bilköp är alltid en stor investering för varje familj, det är därför viktigt att fundera över vilka funktioner man prioriterar. Precis som när man står inför valet att köpa sin första bil, ska man fundera över familjens alla behov. Bilen ska underlätta familjens vardag.

Utöver att fundera över design, pris och driftkostnad är säkerhet, komfort och prestanda mycket viktiga faktorer att ta extra hänsyn till. Speciellt vid köp av en familjebil. För många är antal sittplatser och storlek på bagageutrymmet avgörande faktorer för en barnfamilj. Däremot är de egenskaper som kännetecknar den bästa familjebilen väldigt individuellt, det beror på olika behov, preferenser samt budget. Läs förra årets lista över de bästa familjebilarna.

Volvo V60 – den trygga familjebilen

Familjebilen som toppar alla listor är den älskade, Volvo V60. En rymlig, robust och säker femdörrarkombi med behagliga köregenskaper och en stabil våghållning som bidrar till en tyst, trygg och bekväm åktur. Volvo V60 har även blivit utnämnd till en av de säkraste familjebilarna av försäkringsbolaget Folksam.

Dess säkerhetsfunktioner

Säkerhetsfunktionerna hos Volvo V60 inkluderar förarstöd med adaptiv farthållare, parkeringshjälp, kollisionsvarnare, autobroms, antisladdsystem, avancerat krockskydd, whiplashförebyggande säten samt ISOFIX-fästen för bilbarnstolar i bak som en del av bilens standard. Volvo V60 finns i både bensin och dieseldrivna modeller. Den finns även i Bi-fuel-montorer för gas/bensin och i hybridvarianter. Ett flertal V60-modeller är också klassade som miljöbilar och kallas ibland för supermiljöbilar.

Fördelar med Volvo V60

  • Rymlig kupé med bra ljudisolering och bra komfort.
  • Hög säkerhet och pålitlig prestanda.
  • Bränslesnål och miljövänlig.

Volvo V60 – sammanfattning

Volvo V60 är en äkta och lättkörd familjebil med erbjuder snygg design och högstandard med rejält svängrum inne i kupén. Den toppar flertalet listor över de bästa familjebilarna och står för trygga och bekväma familjeresor.

Källa: Autohero.