Bra saker att ha i bilen – vad behöver man ha i bilen?

Bra saker att ha i bilen – vad behöver man ha i bilen?
02/03/2023 frida
3 minuters läsning

Vad behöver man egentligen i bilen? Här är vårt svar på bra saker att ha i bilen

Att vara förberedd under resan är alltid bra. Det finns därför ett antal produkter som är en nödvändighet att ha i bilen, för att vara förberedd om olyckan väl är framme. Här listar vi nio nödvändigheter att ha med i bilen.

Det finns ett antal produkter som alltid är bra att ha med sig under sin bilfärd, oavsett om det är en längre resa eller bara en kort tripp till affären. Det är alltid bra att vara förberedd. Listan består av generella tips som är oberoende av vilken bil du har. Läs även 15 saker att ha i bilen.

1. Första förband

Första förband är något som bör finnas i vartenda bil. Om det skulle ske en mindre olycka är en förbands låda bra att ha. Till exempel kommer den till bra användning om du kört in i en snödriva eller ner i ett dike. Alternativt om du varit tvungen att väja för ett djur eller om du fått sladd. Vid sådana tillfällen är en första förband bra att ha med sig.

2. Bogserlina

Bogserlina är bra för tillfällen där antingen du eller en medtrafikant är i behov av hjälp för att ta sig till en verkstad. Det är därför alltid praktiskt att ha med sig en bogserlina i bilen, det kan hjälpa dig själv men även andra.

3. Startkablar

Om ljuset har stått på när du parkerat och batteriet har laddat ut, då är det bra att ha startkablar med sig i bilen. På så sätt underlättar det att starta igång bilen igen.

4. Reflexväst

Om situationen skulle uppstå och du blir stående vid vägen när det är mörkt, är det därför mycket viktigt att du bär en reflexväst. Det är för din egen säkerhet så att bilarna runt om kan se dig i mörkret.

5. Ficklampa

Ficklampan är viktigt om du skulle bli stående längs vägen i mörkret och du behöver korrigera något med bilen. Den kan även hjälpa dig att signalera till dina medtrafikanter.

6. Motorolja

Att kontrollera oljemängden i bilens motor är en nödvändighet. Om du är en av flera bilförare som skjuter upp kontrollen till nästa besök vid en bensinmack kan det vara extra bra att ha extra motorolja med sig i bilen så att du enkelt kan fylla på.

7. Säkringar

Det kan uppstå situationer där en säkring går, där ett eller flera system i bilen slås ut. Se därför alltid till att ha med dig säkringar i bilen för att på så sätt kunna ersätta de och köra vidare.

8. Glödlampor

Precis som de flesta glödlampor går även bilens sönder med tiden. Ha därför med dig ett par extra i bilen, se bilen instruktionsbok för att se vilken typ av lampor dina halvljus är och köp med dig några extra för att ha i reserv.

9. Brandsläckare

Det är en självklarhet att ha med sig en liten brandsläckare i bilen som du snabbt kan använda för att släcka en mindre brand med.

Källa: Autoexperten.