5 snabbaste vägarna i Världen – här får du köra snabbast

5 snabbaste vägarna i Världen – här får du köra snabbast
15/08/2022 lmg
5 snabbaste vägarna i Världen
3 minuters läsning

5 snabbaste vägarna i världen för den fartglade

Med köer i trafiken och fler och fler rondeller och trafikljus blir man ibland sugen på att trycka på gasen (inom lagens gränser) och känna accelrationen från bilen. Vi har tidigare skrivit om de 5 dyraste bilarna och de 5 snabbaste bilarna så vad passar bättre än de 5 snabbaste vägarna i världen?


1. Tyska Autobahn

Tyskland måste ta topplatsen på världens snabbaste vägar, inte minst för att cirka 45 procent av landets autobahns inte har någon hastighetsbegränsning, även om den rådgivande hastighetsgränsen är 130 km/h. Den totala längden på autobahnnätverket är ~12845 km, vilket ger dig gott om utrymme för att testa gränserna för din bil.


2. Isle of Man

Överraskande nog är Isle of Man, en liten brittisk ö som ligger i Irländska sjön mellan Storbritannien och Irland, en annan plats där det finns vägar utan hastighetsbegränsningar. Men de flesta av dessa obegränsade vägar är två körfält breda och slingrar sig genom landet på landsbygden, så att tänja på gränsen här, även om det inte är olagligt, kanske inte är så lämpligt, minst sagt.


3. Polen Autostrada

De vägar som har den högsta högsta tillåtna hastighetsgränsen finns för närvarande i Polen, där förare lagligt kan kryssa längs med respektabla 140 km/h, säker i vetskapen om att om du ökar denna till 149 km/h kommer du fortfarande inte att åtalas av polisen, eftersom de i allmänhet endast tillämpar hastighetsbegränsningen om du åker iväg för att köra mer än 10 km över.


4. Slovakiens motorvägar

Kvar i Östeuropa ligger det näst snabbaste lagliga vägnätet i Slovakien. Här, medan gränsen på de flesta av dess motorvägar är begränsad till 130 km/h, överväger landet att höja den gränsen till 160 km/h.


5. Kroatien Autocresta

Nu till Kroatien! Även om de lagliga hastighetsgränserna på detta lands huvudvägar överensstämmer med den dominerande europeiska fastlandsstandarden på 130 km/h, tenderar kroatisk polis att tolerera hastigheter upp till 144 km/h, vilket gör dessa vägar attraktiva för den kraftsugna föraren.


Så vad har vi lärt oss av den här listan?

Är du en hastighetsdemon som vill köra fort inom lagens gränser så borde du bo i Europa, då de 5 snabbaste vägarna i Världen alla ligger i Europa. Om man vill köra riktigt fort så ska man alltid vara noga med säkerheten och se till att man gör det under så kontrollerade former som möjligt. Vill man verkligen köra riktigt fort så borde man göra det på en specifik bana för just detta, tänk alltid på din och andras säkerhet. Vi på Carswipe uppmanar ingen att blint trycka gasen i botten och köra så fort man kan.

Källa:
Bmwofsilverspring